вівторок, 2 квітня 2024 р.

КП-4.4.24. Початок

Ось про цей дистанційний курс коротко, а далі спробуємо подумати разом про те, щоб якось його просувати?


Але ще вмонтуємо запис першої лекції, щоб було зручніше дивитись і обговорювати.

Для початку про загальні враження - вони чудові, змістовна насичена лекція, а ще запрошення від пана Анатолія подумати над запитаннями і як щось спаде на думку, буде бажання щось прояснити, то до нього звертатись. Тобто не вважати, що справу вже зроблено, а думати про те, що її тільки започатковано.


І якщо будемо продовжувати цю розмову в рамках навчальної групи, то головне питання вже одна з колег - пані Ольга, як я не помиляюсь - поставила:  а чого ж в нас... Так, чого ми пасемо задніх, чого нема в нас потужної і поважної християнсько-демократичної партії? Так, професор відповів, як і мав це зробити - виходячи зі змісту лекції. Я додам тут іншу редакцію відповіді, по-простому. Нема в нас такої партії, пані Ольга, бо Ви (і я, і пан Андрій, і Платформа - всі разом, але кожен по-своєму) чогось не зробили. Може, дуже простого, але конкретного. От про це і варто поговорити, як буде бажання.

До речі, цілком очевидно, що просте і корисне мали б ми робити саме зараз: поширювати цей курс, залучати до його слухання (і обговорення) українців. І пані Ольга, і інші учасники нашого курсу можуть для цього започаткувати в своїй громаді гурток чи осередок, ініціативну групу відповідного напрямку. Можуть? Чому ні? От приклади: КиївВарашЄланець. А можуть слухачі курсу стати авторами цього блогу і написати так вже по-серйозному, що вони про це думають? Треба спробувати. А можуть вони потім і в своєму місті започаткувати блог на додаток до групи? Звісно, як буде що і кому обговорювати. Це з часом, а зараз, цілком очевидно, треба запустити процес, започаткувати групи і почати розмовляти з людьми.

А пан Андрій міг би (разом з трьома іншими лекторами, що будуть працювати в рамках курсу) спробувати написати програму тої майбутньої партії, про яку згадала пані Ольга. Показати власні пропозиції до тої майбутньої програми можна саме на цьому блозі (тоді він буде виглядати в частині авторів по-іншому), але я його свого часу саме для цього і запускав. 

То берімося до справи?

Запросивши колег, які мали відношення до лекції, одержали тут 18 переглядів. Хоч ніхто нічого не сказав. Втім, навчальна група на одну людину збільшилась. Процес пішов? Стукайте і вам відкриється? Ну будемо стукати. Чи лупати ту скалу? Це вже як хто бачить процес, головне щоб він відбувався.

На 14.4 після запрошень по різних форумах маємо таку картину з переглядами: 


Ну і один комент, як можна побачити. Є ще поодинокі лайки, але не більше.


2 коментарі:

  1. Нам потрібні саме християнські партії? "Християнсько-ліберальна"? "Християнсько-консервативна"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я думаю, що це питання органічне. Виростуть ті і такі партії, до яких суспільство дозріло. А потім, може, з'єднаються. Але тут і зараз ми можемо тільки пришвидшити процес. Зокрема, пане Євгене, започаткуйте в своєму місті форум і там поставте запрошення на цей курс. Просто? А то! А як хочете, то в області. Сторінку. А на ній для кожного райцентру групу. Що заважає? Інерція, політика видається справою політиків, не громадян. Це помилка, що дорого нам вартує.

      Видалити